Auto importeren uit Duitsland

Het komt tegenwoordig vaker voor dat mensen een auto importeren uit Duitsland. Een voordeel van het kopen van een Duitse auto, is dat deze auto’s goedkoper zijn vanwege een groter aantal autofabrieken en er worden meer accessoires bij de auto geleverd.

Wanneer mensen een auto importeren uit Duitsland, is de eerste stap het kiezen van de auto.

Via internet zijn er allerlei mogelijkheden om de auto van uw keuze uit te zoeken en te bestellen. Daarna wordt de auto opgehaald in Duitsland. Het is wel van belang om rekening te houden met de betaling, deze moet meestal contant gebeuren.

Auto importeren uit Duitsland

Na de betaling van de auto is het zover, de klant gaat de auto importeren uit Duitsland door deze zelf naar Nederland te rijden.

Hiervoor is het nodig om van tevoren een verzekering aan te vragen bij ADAC in Duitsland. Daarna moet u de auto laten overschrijven op uw naam, bij een Duits keuringsstation. Daar krijgt u een kenteken met een vervaldatum, waarmee en kunt u de auto importeren uit Duitsland.

Het is ook mogelijk om een bedrijf te laten assisteren wanneer mensen een auto importeren uit Duitsland. Het vervoer van de auto wordt dan vaak geregeld door dit bedrijf. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Volgens onze lezer Peter Vink is het echter echt niet zo moeilijk om dit zelf te doen, en dus extra kosten te vermijden!