Tweedehands auto Duitsland

Bij de aanschaf van een andere auto is het slim om eens een keer verder te kijken dan men gewend is. Bijvoorbeeld of een tweedehands auto Duitsland een mogelijkheid is om over na te denken.

Tweedehands auto Duitsland

Een tweedehands auto is in Duitsland vaak goedkoper dan in ons land. Hetzelfde merk en model krijgt men voor een lagere prijs. Loont het om een tweedehands auto Duitsland aan te schaffen? Niet zo maar, maar mogelijk wel na informatie te hebben ingewonnen wat de bijkomende kosten zijn.

Verder is het belangrijk dat een tweedehands auto Duitsland voorzien is van een geldige TUV-plaquette. Dat is vergelijkbaar met onze APK. Is er geen sticker of is die verlopen dan is het raadzaam de auto alleen te kopen als er een TUV-keuring gedaan wordt voor de koop wordt afgesloten.

Tweedehands auto Duitsland

Invoeren

Een tweedehands auto Duitsland moet worden ingevoerd en moet gekeurd worden door de Rijksdienst van het Wegverkeer. Dat kan men alles zelf regelen of laten regelen. Het is belangrijk alle bijkomende kosten te kennen, want die komen wel boven op de aanschafprijs. Maar zelfs dan kan een tweedehands auto Duitsland nog steeds goedkoper zijn dan eenzelfde auto in Nederland, en dat onafhankelijk van welk Duits merk je ook kiest. Het loont dus om het even uit te zoeken.